over ons

Wij hebben beiden de helende kracht van stilteretraites ervaren tijdens verschillende fases in ons leven. Het werd ons duidelijk dat deze bron van kracht en intuïtie in ieder van ons aanwezig is, maar dat we het contact daarmee gemakkelijk kunnen kwijtraken tijdens het dagelijkse leven. The Place to Be is een toevluchtsoord waar je welkom bent en waar alles aanwezig is om het contact met je ware natuur te herstellen en te versterken.

Stilte

Stilte is de belangrijkste transformatieve kracht die wij aanbieden. Door de stilte werken de oefeningen die je doet langer en dieper door. De stilte creëert een veilige ruimte waarbinnen je je aandacht en energie mag richten op je eigen innerlijke proces.

Mindfulness en compassie

Eeuwenoude wijsheid en moderne wetenschap bevestigen de gezonde effecten van mindfulness en compassie. Mindfulness is het vermogen om in het huidige moment te blijven. Is weten wat er in het hier en nu gebeurt. Door het beoefenen van mindfulness wordt keuzevrijheid gecreëerd. Je leert bewust te kiezen voor patronen die je dienen en bijdragen aan een waardengericht leven. Met mindfulness kun je de aanwezigheid van het lijden in jezelf en in de wereld herkennen. En met diezelfde energie kan je dat lijden omarmen met compassie en zachtheid.

Voeding

The Place to Be staat voor de juiste voeding. Gezonde geestelijke en lichamelijke voeding. De maaltijden zijn veelal veganistisch. Met geestelijke voeding bedoelen we het ontwikkelen van bewustzijn waarmee je jezelf voedt.

Natuur

The Place to Be ligt aan een eeuwenoud bos. Dagelijks kan je reeën zien rennen door de open velden. Tijd doorbrengen in de natuur brengt de zintuigen tot rust en helpt om spanningen los te laten. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken bevestigen de heilzame kracht van de natuur.

Rituelen

We volgen het ritme van de seizoenen en werken met de energie van de maan. We vieren de acht Keltische Jaarfeesten en willen op een eigentijdse manier invulling gaan geven aan de traditionele jaarfeesten zoals Kerst, Pinksteren en Pasen.