Locatie

The place to Be is een magische plek op Landgoed Slangenburg. Een echte stilteplek, midden in de natuur. De historische boerderij Brunsveld, in 1921 gebouwd door de bewoners van Kasteel Slangenburg, is nu, 100 jaar later, verbouwd tot een plek voor retraites, workshops, trainingen en andere bijeenkomsten.

De deel – het achterhuis – is omgebouwd tot een prachtige Sacred Space. Een ware kathedraal met ruim 150m2 vloeroppervlak voor beoefening en ceremonies. Vanuit de zaal heb je toegang tot de vides met ruim 100m2 loungeruimte.

De gehele zaal is voorzien van vloerverwarming. Het luchtbehandelingsysteem zorgt altijd voor een aangenaam en gezond binnenklimaat. Verder beschikt de zaal over een professioneel geluidssysteem. En zijn er 30 yogamatten, 30 meditatiekussens, 30 blokken en 30 dekens aanwezig.

Buiten zijn diverse vuurplaatsen, een barrelsauna met buitendouche om heerlijk te ontspannen. En biedt ’the Barn’ een heerlijk ruim overdekt terras.

Slapen

The place to – Be beschikt over de volgende slaapmogelijkheden:

8 Slaapkamers met een vast bed van 160cm breed. Te gebruiken als 1 persoons slaapkamer, of als 2 persoons slaapkamer voor stellen, vrienden, familie.

1 Slaapkamer met een 1 persoonsbed.

1 Slaapkamer met 2 losse 1 persoonsbedden.

1 Bakhuisje met een bed van 140 cm breed.

5 Bell-tenten ingericht met in elke tent 2 losse 1 persoonsbedden. (beschikbaar van april t/m september)

Gedurende het hele jaar mogen gasten ook kamperen in de boomgaard.

Alle slaapkamers beschikken over een eigen wastafel. Op elke verdieping zijn voldoende aparte toiletten en douches aanwezig. Voor de kampeerders is een apart eenvoudig toiletgebouw beschikbaar met toiletten, douches en wastafels.

 

Eten & drinken

Vanuit de zaal loop je via het entree portaal naar de gezellige kleurrijke keuken met eetkamer. Een lange tafel biedt plaats aan 24 personen.

Met ons netwerk van chefs en lokale leveranciers bieden we een geheel verzorgd menu. Het liefst geheel plantaardig en biologisch. Alles in overleg.

De keuken beschikt over professionele grootkeuken apparatuur zoals een supersnelle korvenvaatwasser,  700L koelkast en oven op gastronorm formaat. En een gasfornuis met 5KW branders.

Omgeving

The Place To Be ligt midden op het 600 hectare grote landgoed Slangenburg, net buiten Zelhem in de Achterhoek. Het landgoed is vernoemd naar het gelijknamige 17e eeuwse kasteel Slangenburg. Naast het prachtige kasteel staat het landgoed vol met eeuwenoude bomen, uitgestrekte weilanden, vijvers, lanen en bos. Een heerlijke plek om te dwalen en dieren te spotten.

Het eeuwenoude landschap van de Achterhoek, in het uiterste oosten van Gelderland, laat achter elke bocht een ander gezicht zien. Bossen, heidevelden en kleine weilanden tussen houtwallen wisselen elkaar af. Bij de kikkerpoelen hoor je in het voorjaar de luidruchtige concerten van de boomkikkers. Zit je aan de rand van een beekje, dan kun je een snelle blauwe flits voorbij zien komen: de ijsvogel. De Achterhoek, is een paradijs om tot rust te komen, met zijn kronkelende beekjes, landgoederen en boerderijen en stokoude bomen.