Stilteweekend

Programma

Zou je graag willen ervaren om een weekend helemaal van jezelf te zijn?

 Ben jij ook altijd gefascineerd geweest naar de vraag: ‘wat is Waarheid’?

Wil je onderzoeken hoe je authentiek bij jezelf blijft in relatie tot de ander en de wereld?

We leven vaak in ons hoofd of op een scherm waardoor we afdrijven van onszelf.

Meditatie is inmiddels mainstream en we worden vaker stil. Maar soms lijkt het een uitdaging om deze stilte en verbinding ook te leven met je ogen open – bijvoorbeeld in een gesprek, tijdens je werk of gewoon wanneer je koffie zet.

Op een prachtlocatie in de Achterhoek oefenen we om deze stilte in de wereld te brengen en leefbaar te maken, in contact met jezelf en met een ander. Om samen opzoek te gaan naar de vraag ‘Wat is Waarheid?’.

De eerste twee dagen zullen we rusten in de altijd aanwezige stilte met de ogen dicht door middel van meditatie, zachte yin yoga, en bewustzijnsoefeningen.

Op dag drie gaan we op speelse wijze oefenen (met de bewuste communicatie techniek authentiek relateren) om vanuit deze Stilte in verbinding te blijven met onze ogen en harten open.

Wij; Inez, Sieta en Tessa nodigen je uit tussen de bossen van Gelderland in boerderij ‘The place to be’ voor een verdiepende driedaagse op zielsniveau.

Wat is authentiek relateren?

Authenticiteit is handelen en spreken in overeenstemming met onze innerlijke gevoelens, verlangens en behoeften. Authentiek relateren zijn oefeningen om onze waarheid te uiten in verbinding met anderen, zodat we een rijke en eerlijke menselijke verbinding ervaren. Deze oefeningen helpen om dieper met elkaar te verbinden, boosten empathie en nodigen uit om diep te luisteren naar de ander én onszelf.

Impressie van een dag

 • (Geleide) meditatie
 • Ontbijt
 • Zachte Yin yoga om te landen in je lichaam
 • Lunch
 • Meditatie
 • Oefening authentiek relateren
 • Diner
 • Sharing

*Dit is een indicatie van hoe een dag eruit zou kunnen zien. Samen in aanwezigheid, checken we in wat er nodig is in het moment en passen we waar wenselijk het programma iets aan.

*De dagen zijn in stilte. Wel worden er momenten gecreëerd om te spreken. Dit zal zijn tijdens de sharing(s) en de oefeningen in het authentiek relateren.

Dit zeggen anderen

Laura: ‘De retraite is een reis geweest waarin alle ruimte werd geboden om in stilte te kunnen zijn. Inez, Sieta en Tessa hebben een hele mooie omgeving neergezet en het weekend liefdevol begeleid. De omgeving was mooi en het voelde geborgen. Ik vond het erg bijzonder en helend. Een absolute aanrader.’

Annemara: ’Een cadeau aan jezelf, als je in de drukte van het dagelijkse leven voelt dat je naar binnen wilt keren. Luisteren naar je ziel en je lichaam. Een prachtige plek, met prachtige vrouwen en een hele fijne warmte. Een intense, maar bijzondere ervaring’.

Over ons

Inez, Tessa en Sieta hebben elkaar ontmoet in 2021 op de bewustzijnscoach opleiding bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, waar ze waar ze elkaar herkenden in de stilte en een diepe connectie ervaren.

Tessa

Als kunstenaar van de realiteit is Tessa werkzaam als Heartist. Spiritualiteit is de gamechanger geweest in haar zoektocht naar wat ‘thuis’ is, aangezien ze zich altijd een vreemde voelde op deze planeet. Tessa werkt als actrice, theatermaakster, yoga- en meditatiedocent en inspirator op social media. Haar geluk is om mensen te inspireren en gidsen in de magische reis voorbij het denken.

Inez

Inez is coach en is gegrepen door meditatie en zelfonderzoek. Ze is op een missie om ruimte te creëren voor wezenlijkheid. Zoals ze zelf zegt; ‘Alleen als we onszelf op een dieper niveau leren kennen, kunnen we beter voor elkaar en de wereld zorgen.’ Ze houdt praktijk -digitaal en fysiek- in Callantsoog, een natuurrijke omgeving.  www.inezkoopman.nl

Sieta

Als bewustzijnscoach ondersteunt Sieta het natuurlijke proces van bewustzijnsverruiming, deelt ze yin yoga lessen en begeleid  ze authentiek relateren samenkomsten en spelavonden. Ze houdt praktijk in Amsterdam. Daarnaast onderzoekt ze intuïtieve belichaamde intelligentie in levende organismen door middel van rituelen, meditatie, zelfonderzoek, technologie en kunst. www.bewustzijnsgids.nl

Data en tijden

We beginnen de driedaagse officieel om 17.00h (inloop 16.30) en eindigen zondag om 15.00h.

Op 2 oktober van 20:00h tot 21:30h zal er via Zoom een integratie avond zijn.

Eten

Het eten is biologisch en lokaal. Ontbijt, lunch en diner is inbegrepen en zal worden verzorgd door herbalist, kok en ecoloog Rens Spanjaard. Hij zal het geheel vegetarische menu aanvullen met lokaal groeiende wilde planten, waardoor de connectie met het land ook via ons voedsel ervaren kan worden. Koffie, thee en gezonde tussendoortjes zijn inbegrepen.

*Mocht je dieetwensen hebben, graag ruim van tevoren aangeven.

Tarieven en boeken

1 persoonskamer

399 euro early bird tot 16 juli

449 euro late bird na 16 juli

Bell tent 

399 euro early bird tot 16 juli

449 euro late bird na 16 juli

Boek deze retraite via: https://lumenretraites.eventgoose.com/event/lumen-stilte-weekend-september

 

Het Stilteweekend is inclusief

 • Twee overnachtingen in een één of tweepersoonskamer
 • Vegetarische maaltijden en gezonde snacks
 • Water, kruidenthee en koffie
 • Het programma van de driedaagse
 • Gezamenlijke integratie avond online via Zoom
 • Yoga materialen (yogamat & props)

Exclusief

 • Boekingskosten van 1 euro
 • Vervoer van en naar locatie
 • Reisverzekering

Meenemen

 • Notitieboekje en pen
 • Warme sokken
 • Comfortable kleding
 • Zonnebrand
 • Schoenen waar je lekker op kunt wandelen
 • Je bent vrij om je eigen meditatiekussen en mat mee te nemen
De kleine lettertjes
 1. Het afzien van deelname aan het programma geeft geen recht op teruggave van het inschrijfgeld en ook geen recht op een vervangende Stilte weekend.
 2. Bij annulering door de deelnemer tot 3 weken, krijgt de deelnemer 50% van het bedrag teruggestort. Vanaf 1 week vooraf is het volledige bedrag verschuldigd en vindt er geen restitutie plaats.
 3. De organisatie heeft het recht het retraite te beëindigen indien daartoe gegronde reden bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte van begeleiders/organisatie of overmacht. In geval van annuleren van organisatie heeft de deelnemer recht op terugbetaling van het reeds betaalde geld.
 4. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld of verantwoordelijk gehouden voor: lichamelijk letsel of andere nadelige gevolgen die voortvloeien uit deelname aan het retraite. De deelnemer is hiervoor zelf ten alle tijden verantwoordelijk. Dit geldt ook voor verloren of beschadigde spullen.

 

 • met Inez, Tessa en Sieta
 • vanaf 399 euro voor een eenpersoonskamer of bell tent (early bird tot 16 juli) 449 euro voor een eenpersoonskamer of bell tent (late bird na 16 juli)
 • data 23 - 25 september 2022
 • Aankomst vrijdag om 16.30 uur. Vertrek zondag om 15.00 uur.
Terug naar alle programma's