NoMo Pre-Holidays Retreat

Dit NoMo (“Not Mom”) retreat valt net voordat de traditionele feestmaand december begint. Sommigen verheugen zich hier enorm op, voor anderen is het een maand om tegenop te zien of iets er tussenin. In welke categorie je ook valt, als je ongewenst geen kinderen kunt krijgen of hebt gekregen kan deze maand ook om die reden best een uitdaging zijn. Met feestdagen die (groten)deels gericht zijn op kinderen, familiebijeenkomsten en een bombardement van Sinterklaas en kersttaferelen in reclames, films, tv en magazines. Dit kan een hoop emoties oproepen of je een buitengesloten gevoel geven.  Daarom vonden we het een mooi moment voor dit retreat.
Een weekend om tot rust te komen, andere vrouwen te ontmoeten die door hun eigen kinderwenstraject zijn gegaan, wellicht heel anders maar op veel punten herkenbaar en goed voor jezelf te (laten) zorgen voordat de intense decembermaand begint.

Het retreat programma biedt tijd en ruimte voor jezelf en om elkaar te leren kennen. Wandelen in de natuur, een boek lezen, spelletjes spelen of juist even lekker helemaal niks doen. De toegankelijke yoga en meditatiesessies zijn ondersteunend en bedoeld om rustig wakker te worden in de ochtend en te ontspannen in de avond. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Yoga en meditatie kunnen helpen om te voelen wat er gevoeld mag worden en te verbinden met jezelf en anderen.

Op zaterdag gaan we creatief aan de slag in een ontwerp workshop en als het weer het toelaat kunnen we een mooie herfstwandeling maken in de prachtige omgeving.

’s Avonds leer je hoe je jezelf een heerlijk ontspannende massage kunt geven.
Op zondag sluiten we het retreat af met een uitgebreide lunch. Al het eten is vegetarisch en we kunnen uiteraard rekening houden met dieetwensen en allergieën of intoleranties.

We hopen dat je je na dit weekend een stukje lichter en uitgerust zult voelen, gesteund en geïnspireerd door het retreat en elkaar. Je bent niet alleen, je mag er zijn in alles wat je bent.

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Programma

Vrijdag 16:00

Inchecken kamers
Welkom en kennismaking

Diner
Gezamenlijke dagafsluiting met yin yoga

Zaterdag
Yoga sessie om wakker te worden
Ontbijt
Ontwerp workshop

Lunch
Vervolg ontwerpsessie

Herfstwandeling/ vrije tijd
Diner
Workshop zelfmassage

Zondag
Licht ontbijt
Ontspannende yoga sessie
Uitgebreide lunch

Afronding en vertrek rond 15:00

Meer informatie: https://nomo-retreats.nl/retreats/

Over Lotte

Lotte heeft vorig jaar NoMo Retreats opgezet vanuit de intrinsieke motivatie iets te doen voor vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen of hebben gekregen. Zelf is zij er daar een van en heeft na een intensief fertiliteitstraject haar wens om moeder te worden moeten laten varen. Dat het lastigste traject eigenlijk daarna pas begon gaf haar de inspiratie om NoMo Retreats te starten.

Ze woont samen met haar Portugese vriend Bruno en kat Mario in Amsterdam en werkt bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht als programmaleider Design for Change and Innovation. Samen met Rosan zal zij het retreat begeleiden en geeft ze je met de ontwerpworkshop tools in handen om op een andere manier naar je leven van nu en de toekomst te kijken.

Over Rosan

Rosan had altijd gedacht dat ze wel iemand tegen zou komen en daar op een gegeven moment kinderen mee zou krijgen, maar dat is niet gebeurd. Ze is dol op haar leven en de vrijheid die dit haar biedt en toch kan het verdriet van geen moeder zijn haar soms overvallen.

Na 20 jaar bij KLM te hebben gewerkt heeft Rosan 6 jaar geleden het besluit genomen om zich volledig bezig te houden met het trainen van mensen op het gebied van bewustzijn. Inmiddels is zij een 500+ uur gecertificeerd Vinyasa en Yin yoga teacher met meer dan 1000 uur aan leservaring in binnen- en buitenland. In haar yogalessen nodigt ze je uit om naar binnen te keren en mee te gaan op een reis door je lichaam. Op die manier kun je je meer bewust worden van hoe JIJ je voelt en vanuit dit gevoel kun je keuzes maken die goed zijn voor jou. De focus in de yoga sessies zal dan ook altijd liggen op het luisteren naar jezelf en te vinden van wat goed voelt voor jou.

  • met Rosan en Lotte
  • data 18 - 20 november 2022
  • €495 voor een privé kamer
Terug naar alle programma's