Mannencirkel

Al sinds het begin van de mensheid komen mannen bijeen in groepen om met elkaar hun waarheid, wijsheid en kracht te vinden. Je kan alleen meer, wanneer je het samen doet. Dat is waarom mannen samenkomen in mannencirkels van ManKind Project.

Wat een mannencirkel van ManKind Project bijzonder maakt, is het feit dat deze autonoom is en geen hiërarchie kent: de cirkel is van de mannen zelf. Wereldwijd nemen tien- duizenden mannen deel aan hun mannencirkel. Samen hebben ze verder gebouwd aan de structuur en de aanpak die sinds 1984 binnen ManKind Project wordt toegepast.

Het doel is om elkaar te ondersteunen bij het helder krijgen en het nastreven van ieders levensdoelen en het wegnemen van de blokkades die emotioneel welzijn in de weg staan. We stimuleren elkaar om een levensmissie te formuleren en te beleven en daarmee ook dienstbaar te zijn aan onszelf, onze naasten en aan de wereld. Dat doen we door een veilige omgeving voor elkaar te creëren waarin we open, eerlijk en authentiek kunnen zijn. We dagen elkaar uit om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen leven en weg te blijven van de slachtofferrol. Mannencirkels zijn een beproefde manier om persoonlijk leiderschap in iedere man te laten groeien.

– Een cirkel wordt gedragen door alle deelnemende mannen: organisatie, kosten van de locatie, invulling van de avond, leiderschap.
– Binnen een cirkel worden afspraken gemaakt over vertrouwelijkheid, veiligheid, eerlijkheid en verantwoordelijkheid.
– Door regelmatig samen te komen ontstaat vertrouwen en groei.
– Er wordt zonder oordeel geluisterd naar iedere man, geen ongevraagd advies.
– Er is een vaste structuur met daarbinnen de vrijheid om invulling te geven aan de avond.
– Mannen kiezen zelf waar ze aan willen werken en faciliteren elkaar op basis van vastgelegde technieken (proceswerk).
– Vanuit MKP worden trainingen aangeboden om vaardigheid te ontwikkelen om andere mannen te faciliteren in hun proces.

  • met Man Kind Project
  • vanaf Gratis
  • data Elke 3e maandag van de maand
  • tijd 19.30 - 22.00 uur
Terug naar alle programma's