Keramiek in de Natuur

Met je handen werken is een op-en-top manier om je hoofd leeg te maken en te connecten met jezelf. Klei is een fantastisch, rauw natuurproduct (immers, klei is aarde) en het is dan ook hèt materiaal voor ‘busy hands, quiet mind’. We gaan drie dagen lang leren, experimenteren en werken in het ruime buitenatelier waar je je direct kan laten inspireren door de natuur!

Na een introductie gaan we gelijk aan de slag met het vinden van je vorm in keramiek. Dat doen we aan de hand van het ontwerpen en maken van een keramische vormfamilie: een serie objecten van klei die op één of andere manier bij elkaar passen.

Voordat je aan het maken slaat, gaan we samen onderzoeken WAT je nou eigenlijk wil maken. Je leert met andere ogen kijken naar vorm en textuur om zo te ontdekken wat jouw eigen stijl is. Of je nu organisch of abstract werk gaat maken, je zult zien dat de natuur iedereen kan inspireren! We hebben verschillende opdrachten om je hierbij te helpen en gaan stap voor stap op zoek naar jouw creatieve handschrift. Dit weekend leer je dus niet alleen verschillende handvormtechnieken maar ontwikkel je ook jouw eigen idee en ontwerp.

Alle basis hand-opbouwtechnieken komen voorbij in de hands-on workshops. Nog nooit met klei gewerkt? Top! Al wat ervaring? Ook top, je kan in je eigen tempo werken. Met jouw eigen inspiratie en de basistechnieken ga je aan het werk.

Op alle dagen kun je buiten de workshops zelfstandig verder werken of iets anders doen waar jij zin in hebt.

In de avonden is er een borrel, een vegetarisch diner en tijd om te genieten van een kampvuur, de sauna, de locatie en de omgeving.

https://cobo-co.nl/keramiek-weekend

  • met Margot Kat en Heidi Smets
  • vanaf 645 euro - 795 euro
  • data 6 - 8 september 2024
  • vrijdag (+/- 11 uur) - zondag (+/- 16 uur)
Terug naar alle programma's