Kerstverlichting

Kerst is het feest van Licht. Tijdens de donkerste dagen van het jaar komen we samen en vieren we de terugkeer van het licht in de wereld en in ons zelf.

Zonder religieuze context is het soms zoeken naar een betekenisvolle invulling tijdens de kerst. Dat is jammer, want kerst is in essentie een bijzonder feest rondom de cyclus van licht en duisternis. Wij vinden het tijd voor een nieuw kerstritueel waarin met elkaar proberen de magie van kerst op een nieuwe manier te beleven.  We steken ons innerlijke kerstlicht aan en vieren het wonder van de lichtgeboorte in onszelf.

Op zondag 20 december vieren wij onze eigentijds kerst. In de oude stal van de boerderij organiseren wij een ceremonie met onder andere muziek, verhalen, meditatie, een vuurceremonie en oefeningen om het licht in onszelf aan te steken. Na afloop drinken warme chocolademelk rondom het kampvuur.

Programma:

14.30 – 15.00           Aankomst met koffie en thee
15.00 – 16.30           Kerst ceremonie
16.30 – 17.30            Warme chocomelk bij het kampvuur

Trek een extra dikke trui aan, als je het snel koud hebt neem je een fleecedekentje mee. De vuurceremonie vindt buiten plaats in het weiland, dus doe je wandelschoenen of laarzen aan.

Rekening houdend met de corona maatregelen kunnen wij aan maximaal 30 personen plek bieden. Meld je via het registratieformulier.

  • met oa. Muziek, verhalen, vuurceremonie, meditatie- en visualisatie oefeningen.
  • vanaf 10,-
  • data 20 december
  • tijd 15.00
  • Trek warme kleding aan.
Terug naar alle programma's